English EN Македонски јазик MK
Почитувани, Ве информираме дека во рамките на проектот„ Инклузивен мост 18 “ имплементиран од страна на ХЗ „Бравура Кооператива“ Делчево во партнерство со ЗГ „Имаго плус “ -Скопје , на 08 и 09 /04/ 2022 година беше спроведена пета дводневна работилница. Во рамките на работилницата се анализира содржината на материјалот „ Водич за економско- финансиска интеграција на деца без родители и родителска грижа“ од авторите Проф. д-р Марија Гогова Самоников и Проф. д-р Елена Веселинова, од Економски факултет во Штип. Материјалот е рефлексија на работните групи од проектот, а е фокусиран кон подигање на нивото за економска интеграција на децата без родители и родителска грижа. Опфатот на содржината ги исполнува очекувањата на групите и стручната јавност. Голема благодарност на учесниците на настанот. Бравура Кооператива е корсник на финансиска поддршка од програмата Цивика мобилитас. Цивика мобилитас е програма на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ) за поддршка на граѓанското општество во Македонија, која ја спроведуваат НИРАС од Данска, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и ФЦГ од Шведска. Целта на програмата е општествените промени во Северна Македонија да бидат поттикнати од силен граѓански сектор, активни граѓани и добра соработка со властите, што резултира со потранспарентно, поотчетно и социјално-инклузивно управување како на централно, така и на локално ниво.
Сподели :
Facebook
Twitter
LinkedIn

АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

Шеста дводневна работилница

Шеста дводневна работилница, од досега одржаните пет во рамки на проектот “Инклузивен мост 18” се одржа на 29 и 30.06.2022. год во Хотел-ресторант “Парк Панорама”

Повеќе »
АКТУЕЛНО

Проект „ Инклузивен мост 18 “

Почитувани, Ве информираме дека во рамките на проектот„ Инклузивен мост 18 “ имплементиран од страна на ХЗ „Бравура Кооператива“ Делчево во партнерство со ЗГ „Имаго

Повеќе »